Funderar du på att köpa lastbil för att frilansa som yrkesförare? Eller planerar du att starta ett eget åkeri? Oavsett dina ambitioner och behov är det många faktorer som måste vägas in vid valet av lastbil. Utbudet av olika märken och modeller är enormt och det är inte alltid helt lätt att veta hur man bäst lägger upp sin research.Något de flesta av oss lägger stor vikt vid är trafiksäkerheten. En undersökning som utförts av tekniska högskolan Chalmers visar att de längre och tyngre lastbilsmodellerna är betydligt säkrare än de kortare och lättare. Du kan läsa mer om undersökningen i den här artikeln hos Expressen.

Studien visar att lastbilar som är minst 25,25 meter långa och väger minst 60 ton betydligt mer sällan är inblandade i svåra olyckor jämfört med lastbilar som är kortare och väger mindre.

En större lastbil är naturligtvis dyrare i inköp än en mindre. Men med ökad lastkapacitet effektiviserar du dina transporter vilket gör att en större modell ofta är ett mer prisvärt alternativ på längre sikt. Många gånger har du heller inget val; mängden varor du regelbundet transporterar avgör vilken kapacitet du behöver på lastbilen.

Tips: DAF

DAF är ett ledande lastbilsmärke med ett stort utbud av större modeller av lastbilar med hög prestanda och stort fokus på trafiksäkerhet. DAF Sweden är sajten för dig som funderar på att köpa en ny eller begagnad lastbil från DAF. Här hittar du samtliga sälj- och servicepartners runtom i landet. Här får du hjälp med att välja rätt modell och har också stora möjligheter att konfigurera fordonet efter just dina behov.

Alla lastbilar behöver kontinuerligt underhåll för att prestera på topp. Då och då kommer du även behöva reservdelar. Det centrala lagret för den svenska marknaden ligger i småländska Markaryd. Här finns cirka 90% av alla reservdelar och tillbehör till DAF i lager vilket möjliggör snabba leveranser till dig eller det serviceställe som ska utföra arbetet åt dig.