Hösten och vintern närmar sig och med det kommer även mörkret. Många börjar damma av vinterdäcken i garaget men glöm inte belysningen också. Bra däck är det som håller dig säker när det är halt eller blött men när det är mörkt behöver du kunna se bra för att ta dig framåt.

På moderna bilar så räcker oftast originallyktorna långt men på kvällar och tidigt på morgonen så är många djur aktiva. De kan hoppa ut på vägen utanför räckvidden av dina strålkastare och utgöra en fara för dig och din familj. Så lägg pengar på extraljus som belyser vägkanten för att hålla din familj säkrare.

Ljusramp

Din budget är oftast den avgörande faktorn och därför är det bra med en ljusramp. De är dyrare att köpa men håller längre än andra produkter. Dessutom så är de mindre energikrävande och mer stilrena på fronten eller taket istället för runda extraljus. Hitta något passande för just din bil och välj rätt styrka. Ju längre norrut du bor desto starkare extraljus behövs, tänk på att de måste kunna lysa igenom snövädret. Glöm dock inte bort att stänga av dina nya starka extraljus när du möter en annan bilförare på vägen.