Det är dags att skapa ett perfekt hemmagarage för ditt mekande! Om du har detta som hobby finns det ingen anledning varför den inte ska få plats i din budget. 

Isolera

Om du har ett kallgarage är det dags att isolera så du kan arbeta där året runt. Ett vanligt garage brukar vara byggt av ett regelverk och trä på utsidan. Isolera med mineralull eller stenull. Du måste använda läkt för att skapa en luftspalt längst bak och den ska vara mellan 15-20 millimeter.

Du kan antingen sätta asfaboardskivor som vindskydd eller köpa isolering som redan har vindpapp fastmonterat på ena sidan. Skivorna tar mer tid och kräver bättre passform än att gå direkt på isoleringen. Det blir dock ett bättre vindskydd.

Ju tjockare isolering, desto varmare. Satsa på minst 95 millimeter i tjocklek. Innan du är klar måste du också klä väggarna i diffusionsplast som håller in värmen och fukten. Man vill inte att fukten ska komma i kontakt med träet. Sedan kan du klä väggarna som du vill, efter eget tycke. Bäst att undvika gipsskivor eftersom de inte håller tunga saker och det är svårt att sätta upp krokar och liknande i materialet.

Glöm inte att man måste isolera tak och golv också för att få ett behagligt arbetsutrymme.

Inredning

Efteråt kommer inredningen. Har du ett stort garage är det så klart bra med mycket arbetsytor och gärna någon stol att sitta på. Du kan också köpa stadiga hyllor som håller dina verktyg och reservdelar.

Du kan också investera i ett lyftbord för ett lite lyxigare garage (vilket det perfekta garaget måste vara). Lyftbordet hjälper dig att att få upp bilen från marken men kan också lyfta upp stora delar för dig att inspektera. Det är bekvämare att greja med en motor i sitthöjd än att behöva böja hela kroppen eller stå på knä.

Därefter är det bara att stuva in de saker du redan äger och kanske undersöka om någonting fattas. Lite verktygsdekorering är alltid fint och som belöning för ditt hårda arbete kan du vara värd ett helt ny verktyg.