Här kommer några välvalda tips på vilka saker du bör införskaffa för att bilen ska klara sig genom vintern helt smärtfritt. Och flera av sakerna kommer även göra det roligare att köra bilen!

Snöig bil

Alla saker nedan  går att köpa på Mekster.se och ett flertal andra bildelsföretag. Ladda upp inför vintern. Du kommer att tack oss sedan!

Kupévärmare

En varm bil är mycket skönare att åka i och bilen mår också bättre av det. När man kallstartar bilen så slits motorn lite hårdare och det drar också mer bensin. En kupévärmare är därför gynnsam för dig och bilen.

Bogserlina

Under vintern måste man vara lite extra snäll och försiktig. När det faller mycket snö under en kväll är det många bilar som glider ned i dikena. Är du först på plats är det bra att stanna och se om så att föraren och alla passagerare mår bra. Sedan kan man vara den vänliga samariten som plockar fram bogserlinan och hjälper till. Linan är också bra att ha i fall det är du som hamnar i diket och någon stannar.

Startkablar

Alla bilar, nya som gamla, kan strula under vintern när kölden slår på som hårdast. Se till att ha ett par startkablar i bilen så du kan hjälpa andra och andra kan hjälpa dig.

Spolarvätska

Fram- och bakrutan attackeras av mycket vägsalt och smuts under vinterhalvåret. Det går åt mycket spolarvätska. Är man ute på långkörning och får slut på spolarvätska kan sikten bli väldigt dålig. Ha med en extra dunk i bagaget.

Låssprej

Det är inte så roligt att stå ute i tjugo minus eller mer och kämpa med att få upp dörren bara för att inse att den har frusit fast. Låssprejen tinar upp och smörjer samtidigt låset. Detta kan man göra året runt för att hålla låset smörjt men just på vintern är det extra viktigt att ha en liten sprejflaska i handskfacket.