Vad behöver man tänka på när man köper en ny bil? Bland annat följande:

Begagnad eller ny

Den begagnade är billigare men den helt nya bilen har sin stora fördel i garantier och att man till stor sannolikhet inte behöver laga den de närmaste åren. En begagnad bil som du köper från en privatperson har inga garantier. Du köper den i befintligt skick och går någonting sönder efter en vecka är det väldigt svårt att påvisa att säljaren redan visste om det.

Storlek

 Var man framförallt kör bör vara avgörande för vilken storlek man köper på bilen. En mindre är bensinsnålare men den större passar bättre vid långa bilsemestrar. Grundtanken är att föraren ska sitta bekvämt men är man fler som ska sitta ofta i bilen kan det vara bättre att satsa på en lite större så alla klarar av långa turer i den. Samtidigt får man räkna med att en större bil är tyngre vilket betyder att den drar mer bensin.

Bilmärke

Alla bilmärken i Sverige har en hög standard så valet bygger mycket på tycke och smak. Däremot kan man titta efter utmärkelser som olika märken har fått. Kanske är det märke som fått ”Bäst i Test” på krocktester att föredra än den som fått utmärkelse i Bäst Service och Underhåll. Kolla gärna upp vad de tar för originaldelar och vad deras verkstadskostnader brukar ligga på. Din bil får ett bättre värde om alla delar är originaldelar men det kanske inte alltid är värt det när priserna kan skilja sig väldigt mycket.