Det börjar dra ihop sig till vinter och hög tid att börja planera inför vinterresan till fjälls. Förmodligen så ligger vinterdäcken på även om man bor i södra delarna av vårt avlånga land. Vinterväg kan vara kluriga så det gäller att både ha vinterdäck men också anpassa farten efter väglaget.

Fjällstugan är också säkert bokad sedan länge och det gäller att se över sin skidutrustning och skidkläder för att säkerställa att allt är som det ska. Det går att även förbereda en del måltider som ni ska äta under er vistelse. Gör någon lasagne som ni kan frysa in och ta med er. Det gäller att förbereda sig på bästa sätt så vistelsen blir mysig och trevlig utan en massa extra arbete för att allt ska fungera. Glöm inte bort att ta med något sällskapsspel som ni kan spela på kvällen i braskaminens sken.

Bilen kan också behöva utrustas så ni kan packa med er allt som krävs för en vistelse i fjällen. Kanske det gamla takräcket gjort sitt och ni är i behov av något nytt. Ta en titt på video här nedan om det nya svenska moderna takräcket som kommit på marknaden. Northrack ett takräcke som man snabbt monterar på bilens tak. Skidorna ligger säkert hela vägen till er slutdestination och ni får gott om plats i bagage med väskor och annat som ni ska ha med er på resan.