74033-new-car

Det finns en hel del att tänka på som bilägare, tyvärr är det många som hoppar över viktiga kontroller som kan hjälpa en att undvika skador och farliga situationer. I grund och botten handlar detta mest om att vara proaktiv och inte vänta tills efter något gått fel med att kolla upp både det ena och det andra.

Däcken

Till att börja med så bör man alltid ha koll på vilken skick däcken är i, ett nedslitet däck har betydligt sämre grepp på vägen och kan orsaka en hel del besvär som till exempel vattenplaning. Mönsterdjupen ska vara minst 1,6 mm på sommardäck och minst 3 mm på vinterdäck.

Regelbunden service

Det är många som inte har förstått vikten av service för bilen. Faktum är att detta låter mekaniker upptäcka början till problem som kan bli mycket dyrare att åtgärda i framtiden. Regelbunden service sparar både tid och pengar i det långa loppet.

Vätskenivåer

Oljan är en speciellt viktig komponent i bilen. Den förlänger livet på motorn och minskar dessutom bränsleförbrukningen. Om man bara har koll på en enda vätska i bilen är det oljan som gäller, tar den slut riskerar man att motorn skär sig, vilket är en väldigt stor kostnad.

Batteriet

De flesta bilägare har någon gång behövt hantera ett bil som inte vill starta på grund av att batteriet är urladdat. Detta är speciellt sant för bilförare som kör många korta sträckor eller inte använder bilen väldigt ofta. Känner man igen sig här kan man börja underhållsladda batteriet emellanåt.